Ahvatlev ja kohev kirsimagustoit

Ahvatlev ja kohev kirsimagustoit

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 5 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Koostisained

4 purki

  • 1 pakk Härmavilja kirsse
  • 1 pakk kakaoküpsiseid
  • 1 pakk toorjuustu
  • 2 tl kakaod
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 120 g suhkrut
  • 200-300 ml vahukoort
  • Kaunistuseks tumedat šokolaadi

Valmistamisõpetus

  1. Kalla külmutatud kirsid potti ja lisa 75-100 g suhkur ning keeda 5 minutit.
  2. Purusta kausis 1 pakk kakaoküpsised.
  3. Teises kausis vahusta vahukoor koos 1-1,5 spl suhkru ja 1 tl vaniljesuhkruga.
  4. Kolmandas kausis sega 1 pakk toorjuustu ja 2 tl kakaod (kasuta vahustajat).
  5. Tõsta toorjuustu-kakao segusse pool vahukoort ja vahusta õrnalt. Tõsta ka teine pool vahukoort ja vahusta uuesti.
  6. Serveerimiseks sobivad hästi purgid või joogiklaasid.
  7. Tõsta igasse purki peeneks purustatud kakaoküpsiseid.
  8. Järgmise kihina lisa kakaovaht ja sinna peale maha jahtunud kirsikeedis.
  9. Kaunistuseks riivi peale tumedat šokolaadi ja lisa kirss.

Kirsimagustoit

Kirsimagustoit

Meile meeldivad kihilised magustoidud, sest mida rohkem kihte, seda maitsvam on ka magustoit. Kihid on erinevate maitseomadustega ning koos moodustavad need ühe rikkaliku terviku. Kõik teavad, et tortidel on kihid, kuid kihilised võivad olla ka teised magustoidud. Suvi ja kirsid on lausa lahutamatud kaaslased. Nii tekkiski meil mõte valmistada üks ahvatlev ja maitsev kirsimagustoit. See ei koosne mitte ühest või kahest kihist, vaid lausa kolmest.

Kõige alumise kihi moodustasid kakaoküpsised. Kes on eriline magusasõber võib kakaoküpsiste asemel kasutada piimašokolaadis vahvleid või kihilisi küpsiseid. Tähtis on küpsised kenasti parajateks tükkideks ära purustada. Kirsimagustoit tuleb kõige parem siis, kui sisse jääb nii suuremaid kui ka väiksemaid küpsisetükke.

Kirsimagustoit

Keskmine kiht oli meie lemmik. No kellele siis ei meeldiks vahukoor, mis on segatud kakao ja toorjuustuga. Meile igatahes meeldis vahukoore ja toorjuustu kooslus väga. Keskmise kihi üheks ülesandeks on hoida alumist ja pealmist kihti lahus. Meie kakao, toorjuustu ja vahukoore segu sai selle ülesandega hiilgavalt hakkama.

Kirsimagustoit

Kolmanda ehk pealmise kihi moodustasid kirsid. Kasutasime Härmavilja kirsse, sest need on kohe puhastatud ja ilma kivideta ning maitsevad täpselt nii nagu kirsid maitsema peavad. Keetsime need suhkruga läbi ning valasime magustoidule peale. Keedisel võib enne valamist lasta natuke aega jahtuda. Oivaline kirsimagustoit oligi peaaegu valmis, kuid lisamata oli veel üks salajane kiht. Selleks oli riivitud tume šokolaad. Tuli välja, et meie kirsimagustoit koosnes kolmest kihist ja ühest salajasest lisakihist. Kõige tippu asetasime ühe ilusa terve kirsi. Võib öelda, et kirsiks magustoidul oli seekord kirss ise. Kirsimagustoit nägi väga ahvatlev välja ning maitses ka suurepäraselt.

Kirsimagustoit

Kellel külalised tulemas või lihtsalt isu millegi hea järele, siis soovitame kindlasti kirsimagustoitu ise kodus järele teha. Valmistamine on lihtne, magustoit on maitsev ning klaasis serveerituna näeb ka väga isuäratav välja.

Gallup

Kas oled suveilmadega rahul?