Angersäga bulguri ja veloute kastmega

Angersäga bulguri ja veloute kastmega

Populaarseimad kalad eestlaste toidulaual on heeringas ja kilud, erilisematel päevadel ka lõhe ja forell. Kes on aga korraks angersäga maigu suhu saanud, see enam eksootilisest vunts-kalast mööda vaadata ei saa.

Igaks juhuks mainin juba kohe ära, et angersäga pole meie vetes ringi ujuv säga. Kuigi välimuselt on need kaks üsna sarnased, on angersäga siiski selline tegelane, kes vajab elamiseks palju soojemat vett. Õnneks kasvatatakse teda tänu spetsiaalsetele basseinidele ka Eestis. Need kodumaised ja värsked angersägad jõuavad meie poelettidele tänu perefirmale M.V.Wool.

M.V.Wooli marineeritud angersäga on juba võitnud Eesti parima toiduained tiitli. Seega mõtlesime angersägaseekord proovida hoopis aurutatult. Aurutamisel säilib kala puhas maitse ning kasulik toiteväärtus kõige paremini. Niisiis – seadsime sammud Mati Kalapoodi ja valisime välja piraka, libeda ja vuntsidega kala. Angersäga on justkui tõeline gurmeekala: tal pole tüütuid peenluid ega mudamaitselist kõrvalmaiku. Uskumatult vapustav ja vahva vunts see angersäga! Proovige ka ja te ei pea kahetsema.

Retsepti ja valmistamisõpetust vaata Retseptisahtli lehelt SIIT!


Gallup

Lumi teeb rõõmu?