Bruschetta suupisted tiigerkrevettide ja soolasiiaga

Bruschetta suupisted tiigerkrevettide ja soolasiiaga

Valmistamisaeg: 1 h

Küpsetamise aeg: 5 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 5 min

Tiigerkreveti suupisted

Tiigerkrevetid Retseptisahtel

Koostisained

  • Peaotäis tiigerkrevette
  • Bruschetta
  • 1 tl sojakastet
  • 1 spl mett
  • 1 spl oliivõli
  • 1 keskmine küüs küüslauku
  • 1 spl laimimahla
  • Hakitud tšilli
  • Murulauk
  • Pipar

Valmistamisõpetus

  1. Haki 1 keskmine küüslaugu küüs ja tšilli.
  2. Lisa 1 tl sojakastet, 1 spl mett, 1 spl oliivõli, 1 spl laimimahla ja pipart.
  3. Tõsta peotäis tiigerkrevette marinaadi ja lase seista umbes 1 h.
  4. Vala koos marinaadiga pannile ja prae paar minutit mõlemalt poolt.
  5. Tõsta tiigerkrevetid pannilt ja lase kastmel keeda paksemaks.
  6. Vala paksenenud kaste tiigerkrevettidele ja lase jahtuda.
  7. Määri bruschetta toorjuustuga ja tõsta peale tiigerkrevetid ning kaunista murulauguga.

Soolasiia suupisted

Soolasiig Retseptisahtel

Koostisained

  • Soolasiia fileed
  • Bruschetta
  • Till
  • Pipar

Valmistamisõpetus

  1. Lõiks soolasiia fileest parajad lõigud.
  2. Määri bruschetta toorjuustuga ja tõsta peale soolasiia filee.
  3. Maitsesta pipraga ja lisa tilli.

Bruschetta suupisted tiigerkrevettide ja soolasiiaga

Ei saa me üle ega ümber emadepäevast. Kui hiljuti kirjutasin laua katmisest emadepäevaks, siis nüüd teeb Margit suupisteid, mida võiks emadepäeva lauale panna. Suupisted on see kord väga hõrgud ja rikkalikud! Ka emad ise võiksid neid teha, kes ooatavad lapsi külla.

Tegemist on siis bruschettadega, millel on tiigerkrevetid ja soolasiig. Need värsked mereannid saime taaskord Mati Kalapoest, kus müüakse kõiki M.V.Wooli kalatooteid. Mati Kalapoest leiab palju huvitavaid mereande, millest valmisid ka meie hõrgud suupisted.

Esmalt lõikas Margit bruschettad suupärasteks viiludeks ning määris nendele peale toorjuustu. Ühed suupisted tegi ta tiigerkrevettidega, millele tegi ta peale ka mõnusa marinaadi. Teised suupisted tulid soolasiiast. Soolasiig on ise nii maitsev ja hõrk, et sellele polegi vaja mingit marinaadi või lisamaitseid. Peale võib raputada lihtsalt värsket tilli. Mati Kalapoes müüdav soolasiig oli juba tilliga maitsestatud.

Nagu te juba teate, on meie tavaks, et toit peab olema ka kaunilt serveeritud ilusatel nõudel. Nii valisingi Margiti ideaalsetele suupistetele just ideaalse Gastrolinki suupistevaagna. Vaagen on musta värvi ja kiviimitatsiooniga. Peale vaadates tundub, nagu tegu oleks raske marmorvaagnaga, kuid tegelikult on see kerge ja valmistatud melamiinist. See tähendab, et vaagen on hästi vastupidav – see kannatab -20 kuni +70 kraadist temperatuuri. Suupistevaagen näeb väga stiilne välja, ilma äärteta. Põhja küljes on pisikesed jalad, millele vaagen toetub. Need Gastrolinki suupistevaagnad on täpselt sellised, kuhu peale saab panna erinevaid snäkke ja suupisteid, näiteks juustu ja moosi või tikuleibu ning sealjuures näevad need ka väga modernsed välja.

Emadepäev on selline armas püha, mil saad ema üllatada. See on tähtpäev, mille puhul ei pea tegema suuri kingitusi, aga see on just see päev, mil võiksid selle ema jaoks eriliseks teha, ilma et ta midagi ootaks. Seega valmista ise või tehke koos emaga neid maitsvaid suupisteid. Boonuseks näevad need suupisted ka laual väga ilusad välja!

Vaata veel suupistete retsepte!

Tiigerkrevetid ja soolasiig Retseptisahtel

Gallup

Lumi teeb rõõmu?