Kiire 3-käiguline menüü sõpradele või perele

Kiire 3-käiguline menüü sõpradele või perele

Üks lihtne ning kiiresti valmiv menüü, mis on mõeldud just päevadeks, millal pole söögivalmistamiseks palju aega.

See menüü ei võta aega rohkem kui 1 tund ning oma lihtsuse tõttu sobib väga hästi kõikidele harrastuskokkajatale. Kui üks roog on ahjus, saab juba järgmist käiku ette valmistada. Ainult magustoit võiks valmida vahetult enne selle serveerimist, sest kuuma ja külma kombinatsiooni tõttu kipub see kiirelt sulama.

Menüüd iseloomustavad ka lihtsad ja tugevad maitsed. Igas toidus on peategelaseks üks kvaliteetne Eesti omatoodang – eelroas on tähtsalt kohal Saarema Piimatööstuse suitsutatud Kadaka riivjuust, pearoa täht on päris lihast tehtud Nõo liharullid juustuga ning magustoidu kuningas on meie oma Pure Line meejäätis.

Kõik kogused on arvutatud neljale inimesele, seega, kui külalisi on tulemas rohkem, lihtsalt mitmekordista tooraineid. Alustada võiks pearoa tegemisest ning seejärel edasi liikuda eelroa ettevalmistamise juurde.

 

Pearoog - Nõo liharullid juustu, köögiviljade ja bulguriga

4-le inimesele


Koostisained

  • 1 keskmine sibul
  • 2 keskmist porgandit
  • 1 paprika
  • 1 pakk Nõo liharulle juustuga
  • 1 spl oliiviõli
  • 1 spl ketšupit
  • 400-600 ml bulgurit
  • soola
  • pipart
  • kaunistuseks bulgurile maitse järgi koriandrit või ürte
Valmistamisõpetus
  1. Lülita pöördõhuga ahi 180 kraadi peale.
  2. Pruunista panni peal keskmisel kuumusel Nõo liharullid juustuga ühtlaselt kuldpruuniks, et liha mahlad kinni jääks.
  3. Sel ajal, kui liha "puhkab", haki köögivili umbes 1,5 cm paksusteks ribadeks.
  4. Sega omavahel kastmeks oliiviõli ja ketšup.
  5. Pane valmis küpsetuskott, mille põhja valad veidi vett, et köögiviljad koti põhja kinni ei jääks. Seejärel lisa kotti hakitud köögivili, maitsesta soola ja pipraga, köögivilja peale aseta pruunistatud rullid ning kalla kõik üle oliiviõli ja ketšupi kastmega.
  6. Sulge kott nõnda, et koti ja klambri vahele jääks kerge õhuava. Aseta see ahjupannile ning pane 45 minutiks 180 kraadi juures ahju.
  7. Kuni liha koos köögiviljadega on ahjus, tee valmis bulgur.
  8. Pane vesi keema (1 osa bulgurit, 1 osa vett) ja lisa keeduvette näpuotsaga soola. Vala keevasse vette bulgur ning keera kuumus väiksemaks ja auruta tasasel tulel kaane all. Bulgurit peab keetma maksimaalselt 8 minutit, kuid kindlasti tasuks pakilt täpsemalt lugeda, sest bulgurit on mitut sorti.
  9. Lõpus võta bulguril kuumus veel väiksemaks ja lase allesjäänud veel ära aurata. Seejärel sega hakitud koriander või ürdid bulgurisse.


Sel ajal, kui pearoog on ahjus, tuleb ära teha ka eelroa ning magustoidu ettevalmistused. Samas on oluline, et eelroog ja magustoit oleksid serveeritud soojalt, mistõttu pane need ahju alles vahetult enne sööma hakkamist.

 

Eelroog - Mõnusad ampsud Saaremaa Kadaka juustust

4-le inimesele


Koostisained
  • 200 g hapukoorega kodujuustu
  • umbes 150 g Saaremaa suitsutatud Kadaka riivjuustu
  • 200-250 g mozarellat (võib olla ka maitsestatud)
  • 1 väike pakk musta seemneleiba
Valmistamisõpetus
  1. Pane pöördõhuga ahi grillrežiimile 250-275 kraadi juures.
  2. Aseta leivaviilule kuhjaga 1 supilusikatäis kodujuustu. Selle peale 1 cm paksune mozzarella ketas ning puista üle Saaremaa suitsutatud Kadaka riivjuustuga.
  3. Pane leivakesed 10 minutiks ahju või kuniks juust on pealt ilus kuldpruun.
  4. Serveeri tomati ja basiilikuga.
Kui juustuampsud on valmis tehtud, aga pole veel ahju läinud, on aeg valmis teha magustoidu jaoks munavalgekate.


Magustoit - Kohevad jäätisemütsikesed eestimaisest meejäätisest


4-le inimesele

Koostisained
  • 450 g Pure Line meejäätist
  • 4 munavalget, M suurus piisab
  • 180 g peensuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • pool tl sidrunimahla
Valmistamisõpetus
  1. Pane pöördõhuga ahi grillrežiimile 250 kraadi juures.
  2. Valmista munakate. Lisa kaussi munavalged, peensuhkur ja näpuotsatäis soola.
  3. Hakka kõike vaikselt segama. Vahustamise lõpus võta samuti hoog maha ning ole ettevaatlik, et mune üle ei klopiks. Vahustada tuleb seni, kuni kogu suhkur on sulanud ning katsudes ei tohi näpu all suhkrukristalle tunda. Munavalgekate on valmis ka siis, kui segu sisse hakkavad tipud moodustuma ning kaussi teistpidi keerates, ei voola sealt midagi välja.
  4. Kui munavalgekate on valmis, lõika jäätisest umbes 1 cm paksused viilud, mis omakorda lõika kaheks või kolmeks tükiks.
  5. Võta külm küpsetusplaat ja kata see küpsetuspaberiga. Lao selle peale üksteise otsa täpselt nii mitu jäätisetükki kui soovid. Ühe inimese jaoks on kolm tükki täiesti piisav.
  6. Siis kata jäätisemägi munavalgekattega nõnda, et kattesse ei jääks ühtegi auku, kust jäätis välja saaks voolata. Selle jaoks on hea kasutada spaatlit ja voolida sellega munavalgekatet ümber jäätise nagu moodustaks koonust.
  7. Pane jäätisemütsikesed 3-5 minutiks ahju ja hoia neil pidevalt silma peal. Kui jäätisemütsikesed on pealt kergelt juba pruunikad, võta need ahjust välja.
Märkmed
  1. Peensuhkur ehk ing k caster sugar ei ole päris tolmsuhkur, kuid kui peensuhkrut pole võimalik leida, võib omavahel kokku segada tavalise ja tolmsuhkru. Tavalist suhkrut võib proovida ka masinaga jahvatada, kuid peab olema hästi ettevaatlik, et suhkur liiga peenikeseks ei muutu.
  2. Oluline on ka, et jäätist hoitakse võimalikult kaua külmas, sest muidu on magustoitu raske kokku panna. Pure Line naturaalne meejäätis ei sisalda säilitusaineid ja seetõttu hakkab ta sulama veel kiiremini kui mõned teised jäätised.

Vaata lähemalt retseptisahtel.ee

Gallup

Lumi teeb rõõmu?