Koogiampsud glasuuriga

Koogiampsud glasuuriga

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 30 min

Kokku kuluv aeg: 50 min

Koostisained

  • Vilma Juubeli tordipulber
  • 200 ml vett
  • Roosa tuhksuhkur
  • 1-2 tl piima
  • Kaunistused
  • Tume šokolaad
  • Väiksed koogivormid

Valmistamisõpetus

  1. Sega Vilma Juubeli tordipulber ja 200 ml vett.
  2. Vala segu koogivormi ja tõsta ahju 180-200 kraadi juures 20-30 minutiks.
  3. Seejärel valmista glasuur lisades roosale tuhksuhkrule 1-2 tl piima.
  4. Sega glasuuri korralikult nii, et glasuuris ei oleks tükke.
  5. Kui koogipõhi on valmis, siis lase koogipõhjal natukene jahtuda.
  6. Võta koogipõhi vormist välja ja hakka koogivormidega koogipõhjast koogiampse tegema.
  7. Seejärel kasta koogiampsud glasuuri sisse ja tõsta restile kuivama.
  8. Sulata tume šokolaad ja triibuta koogiampsud.
  9. Koogiampsude peale raputa kaunistusi.

Koogiampsud glasuuriga

Koogiampsud glasuuriga

Õhtul lubasid sõbrannad meile külla tulla ja nagu tavaks ikka, pakume neile midagi head ja paremat. Mõtlesime seekord küpsetada neile midagi teistsugust- glasuuriseid koogiampse.

Aja kokkuhoiuks valisime poest oma lemmik Vilma Juubeli tordipulbri just selle pärast, et see on sama hea kui ise tehtud koogipõhi ja sellest on koogipõhja poole kergem valmistada. Jahusegule lisasime kõik vajalikud ained ja panime taigna ahju küpsema paarikümneks minutiks.

Seni kuni magus biskviitpõhi valmis, saime me mõelda juba, kuidas me koogikeste visuaalset poolt välja toome. Tahtsime, et maiused oleksid värvilised ning seepärast tegime glasuuri roosa tooniga tuhksuhkrust. Muidugi ei ole ka kunagi piisavalt šokolaadi ja sellepärast sulatasimegi tumeda šokolaadi, mida valasime hiljem triipudena koogikeste peale.

Biskviidi võtsime vahepeal ahjust välja ja hakkasime vormikestega tegema ümmargusi kujusid. Mõnda maitsesime ja mõtlesime: kuna põhi tuli nii mõnusalt pehme, siis kindlasti peale tahaksime midagi krõmpsuvat lisada.

Kui meil oli juba glasuur ja šokolaad peal, siis raputasime ka ümmargusi värvilisi vidinaid koogiampsudele. Mida ilusam, seda parem. Kõrvale sobib joomiseks tavaline piim.

Nii maitsvaid maiuspalasid saab küpsetada näiteks ka laste sünnipäevadeks. Eelnevalt on tore neid küpsetada koos lastega, sest neid ei ole üldse raske valmistada. 

Koogiampsud pakuvad kohe kindlasti silmailu ja ka suurepärast maitseelamust! Nüüd saate ka Teiegi proovida uut põnevat retsepti.

Koogiampsud glasuuriga
 
 

Vaata ka teisi Vilma retsepte!

Gallup

Lumi teeb rõõmu?