Koorene pasta carbonara

Koorene pasta carbonara

Kuna lähenemas on emadepäev, otsustasime oma lugejatele välja pakkuda retseptivariandi, mida oma emadele tuleval pühapäeval valmis vaaritada. Otsides head tasakaalu hõrgu toidu ja retseptilihtsuse vahel, otsustasime alustada lihtsa ja toitva kõigisõbra ehk pasta carbonaraga. Al dente pasta, aromaatne ja tasakaalu pakkuv sidrunikoor, mõnus peekon ja vahemereline basiilik… vastupandamatu.

Kui te pole kokandusega päris sina peal, ei ole sellest ka midagi – meie soovitatud Sam Millsi seeria penne (mida toob maale meie tervisetoidusõber Lemontree), on lisaks oma GMO- ja gluteenivabadusele ka niivõrd mõnusalt tehtud, et seda on superlihtne õige al dente astmeni keeta.

Nagu alati, ärge kartke retseptiga ka natuke loominguliselt ringi käia – meie võtsime niisama singi tükeldamise asemel kasutusele näiteks Nõo pitsakatte, et kokkamisprotsessi veelgi kiirendada. Kindlasti lisaks retseptile huvitava noodi ka kaffirlaimi koor või mõned näpuotsatäied peterselli. Mõelge ja eksperimenteerige julgelt!

 

 

Koorene pasta carbonara

Kogus: 4
Kokku kuluv aeg: 30 minutit
Koostisained
  • 300g penne pastat
  • 2 munakollast
  • Oliiviõli
  • 100g peekonit, hakitud
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 keskmine sibul
  • Pitsakate/sink, vastavalt maitsele
  • Kohvikoor või rõõsk koor
  • Tšillipulber
  • Sool-pipar
  • Garneeringuks värske basiilik, sidrunikoor
Valmistamisõpetus
  1. Keeda pasta kergelt soolatud vees kuni see on ‘al dente’ (mitte liiga pehme, et ‘hakkaks hambale’). Pärast keetmist kalla ära suurem osa keeduveest, kuid mitte päris kõik.
  2. Prae õlis hakitud sibul, kuni klaasjas. Lisa hakitud peekon, küüslauk, sink/pitsakate, prae paar minutit.
  3. Lisa praetud komponentidele koor ning lase kastmel mõned minutid podiseda.
  4. Lisa kastmele soovitud maitseained (tšilli, must pipar, sool), sega, ning lülita pliidi küte välja.
  5. Vispelda kastmesse paar munakollast, kuniks kaste on veel kuum. Sega, kuni kaste pakseneb.
  6. Sega kokku pasta ja kaste ning lase enne serveerimist paar minutit seista, et maitsed korralikult seguneksid. Lisa garneeringud.

 

Vaata veel lihtsaid retsepte www.retseptisahtel.ee!

Gallup

Lumi teeb rõõmu?