Napoleoni kook lihtsalt, kiirelt ja imemaitsvalt

Napoleoni kook lihtsalt, kiirelt ja imemaitsvalt

Valmistamisaeg: 1 h

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 1h 15 min

Napoleoni kook ja sarnase traditsioonilise retsepti järgi valmistatud tort on suureks lemmikuks nii noortel kui ka vanadel. Vanemad inimesed mäletavad heldimusega veel aega kümneid aastaid tagasi, kui Napoleoni kook toodi lauale vaid pidupäeval, sest selle valmistamine oli nõnda aeganõudev. Kuna kook aga lihtsalt nõnda maitsev on, on see tänase päevani ka noorema generatsiooni lemmikuna püsinud. Tänapäeval kindlasti mitte enam vaid pidupäeva magustoiduna – saab ju kooki soovi korral kas või kohe poest tooma minna või mõne koostisosa pooleldi valmiskujul valmis osta.

Meie tahaks samuti esivanemate traditsiooni täna jätkata ja õpetada teidki legendaarset Napoleoni torti kodus peaaegu nullist tegema. Mis oma käte ja suure armastusega tehtud, maitseb ikka kõige magusamalt!

Nagu igat head asja, võib loomulikult ka Napoleoni torti teha maitse järgi erinevaid retsepte järgides. Meie oleme moodsad ja kiired inimesed – taigna kerkimist ei jaksa tundidekaupa oodata ja otsustasime seega poest ostetud pärmi-lehttaigna kasuks. See säästab kõvasti aega ning sina saad selle asemel keskenduda maailma parima kreemitäidise tegemisele.

Kreemi tegime põhiliselt suhkrust ja vahukoorest. Soovi korral võib sinna lisada hapukat moosi või miks mitte ka näiteks õunapüreed, et lisada koogile marjast või puuviljast maitset.

Järgi retsepti ja küpseta lähedastele imemaitsev traditsiooniline Napoleoni tort! Rõõmsat torditegemist ja head isu!

Napoleoni kook Retseptisahtel

Koostisained

  • 1 pakk pärmi-lehttainast
  • 6 spl puudersuhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 200 g võid
  • 200 ml vahukoort
  • Tuhksuhkur

Valmistamisõpetus

  1. Lõika pärmi-lehttainast neli ühtlast ruutu ja rulli need õhukeseks.
  2. Küpseta need 180 kraadi juures kuldpruuniks umbes 15 minutit.
  3. Lase jahtuda ja valmista kreem.
  4. Lisa kreemi tegemiseks 6 spl puudersuhkrut, 1 tl vanillisuhkrut, 200 g võid ja sega.
  5. Vahusta eraldi 200 ml vahukoort hästi kõvaks vahuks ja sega see ettevaatlikult võikreemiga.
  6. Määri kreem 3 kihi vahele. Soovi korral võib ka õuna püreed lisada või haput moosi.
  7. Kõige viimasele kreemi kihile puista neljandast taina kihist tulnud puru ja raputa tuhksuhkruga üle.

Märkmed

Serveeri kohe, sest siis on tort mõnus krõmpsuv.

Gallup

Lumi teeb rõõmu?