Nõo Lihavürsti uued tippkoka poolt välja töötatud gurmee-grilltooted üllatavad hõrgutavate ja omapäraste maitsetega.

Nõo Lihavürsti uued tippkoka poolt välja töötatud gurmee-grilltooted üllatavad hõrgutavate ja omapäraste maitsetega.

Nõo Lihavürsti uued tippkoka poolt välja töötatud gurmee-grilltooted üllatavad hõrgutavate ja omapäraste maitsetega.

 

Selleks suvehooajaks paiskab Nõo Lihavürst poelettidedele põneva valiku uusi gurmee-grilltooteid, mille omapäraste ja hõrkude maitsete loomisest võtsid osa paljud Eesti tippkokad sealhulgas Angelica Üdeküll,Inga Paenurm (EV Presidendi peakokk), Jaak Hiibus (restoran Kaerajaan peakokk) ning Joel Ostrat. Meat Marketi ja Werneri peakokk Joel Ostrat räägib lähemalt uute gurmee-grilltoodete loomisest.

 

Mis teeb Nõo Lihavürsti uued gurmee grill-tooted sedavõrd eriliseks?

Eriliseks teeb need tooted eeskätt käsitööna värsketest ja puhastest maitseainetest/maitsetaimedest  valmistatud marinaadid. Marinaadides puuduvad tüüpilised maitsesegud, mida enamikud tootmised üldiselt kasutavad. Samuti on kõik maitsed lihvitud perfektsuseni tänu seitsme tippkoka nõuannetele.

Nõo Lihavürsti eesmärgiks oligi luua värskete ja puhaste maitsetega gurmee-grilltooted, mida oleks võimalik lihtsalt kodustes tingimustes valmistada.

Nõo Lihavürst üllatab sel suvehooajal lausa 8 erineva gurmee-grilltootega. Miks  valiti välja just need retseptid?

Eesmärgiks oli leida uued puhtad ja selged maitsed, mis eristuks ja pakuks julgeid lähenemisi – just  nagu tippkokkadelgi restoranides kombeks on.

Nõo Lihavürsti uuest gurmee-grilltoodete sarjast leiab väga palju põnevaid ja uudseid maitseid:

·      Pestone kanagrill – Vahemere stiilis marineeritud hõrk kanaliha, mille valmistamisel on kasutatud hoolikalt valitud ürte ja oliiviõli.

·      Tandoori kanagrill – Parajalt vürtsikas ja maitserikkalik liha, mis toob tükikese Indiat Sinu koduhoovi!

·      Peipsi Sibula šašlõkk – Liha parimad maitseomadused toob välja värske Peipsi sibula marinaad!

·      Vanaema Ürdipeenra grill-liha – Pehme ja hõrk liha, mille maitsestamisel ei ole üle pingutatud vaid kasutatud maitseid mida leiame suviselt ürdipeenralt!

·      Keefiri-Kirsi Smuutis kanaliha - Kvaliteetsest, kondita kanakintsulihast valmistatud šašlõkk, mida katab mõnusalt mahe keefiri-kirsi marinaad.

·      Mustika Musi grillribi – Vaieldamatult selle suve parim ribi! Hästi tasakaalus maitsed, mitte liialt vürtsikas.

·      Laste Grill-liha – Mahlane, vähesoolane ja pehme, kõikide laste suur lemmik!

Milliseid nõuandeid annate uute toodete grillimiseks?

Grillige hea tujuga ja ärge kärsatage liha mustaks ega kuivatage seda. Liha on küps siis, kui seda torgates ei eraldu lihast enam punakat vaid pigem selget vedelikku. Samas ei tasu liha liialt palju torkida.

Valminud grill-liha olgu mõõduka kuumusega (ärge sööge liialt tulist või liialt külma liha), et maitsed mängiks suus ja oleksid nauditavad! Seepärast soovitan lihal lasta pärast valmimist 5-10 minutit tõmmata.

 

Lõpetuseks, milline Nõo Lihavürsti gurmee-grilltoodetest teile endale kõige rohkem mokkamööda on?

Loomulikult on kõik Nõo Lihavürsti uued grilltooted ääretult maitsvad, kuid minu isiklikeks lemmikuteks on Peipsi sibula šašlõkk ja Vanaema Ürdipeenra grill-liha. Kõik kanalihast grilltooted on samuti pööraselt maitsvad!

Gallup

Lumi teeb rõõmu?