Soolane vastlakukkel suitsusingi ja hernekreemiga

Soolane vastlakukkel suitsusingi ja hernekreemiga

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 1 h

Koostisained

  • Härmavilja Kodust pärmitainast
  • Suitsusinki või suitsupeekonit
  • Härmavilja Rohelisi herneid
  • Piparmünti
  • Tilli
  • Vahukoort
  • Karulaugu toorjuustu
  • 1 muna
  • Soola
  • Pipart
  • Natukene vett

Valmistamisõpetus

  1. Tõsta pärmitaigen sulama.
  2. Kui taigen on sulanud, siis rulli taigen lahti.
  3. Tõsta taignale suitsusinki või suitsupeekonit ja rulli taigen kokku.
  4. Lõika kokku rullitud taignast parajad tükid ja mudi need käte vahel palliks.
  5. Klopi kausis üks muna ja pintselda kuklid.
  6. Tõsta pallid 180 kraadi juures ahju umbes 20 minutiks.
  7. Lisa potti natukene vett ja rohelisi herneid ning lase keema.
  8. Herneid on vaja ainult natukene kuumutada.
  9. Püreesta herned saumiksriga ning lisa soola ja pipart.
  10. Vahusta vahukoor ning lisa karulaugu toorjuust ja vahusta uuesti läbi.
  11. Hakka hernepüreele vaikselt lisama vahukoort (kreem peaks jääma pigem vahukooresem ja kohev, mitte püreene, sest muidu voolab kreem kuklilt maha).
  12. Tõsta kuklid ahjust välja ja lase neil jahtuda (muidu hakkab kreem soojal kuklil sulama).
  13. Lõika kuklilt otsad maha ja tõsta hernekreem tordipritsi ning pihusta kukli vahele.
  14. Tõsta kuklile saiamüts pähe ja kukkel ongi valmis.

Soolane vastlakukkel

Soolane vastlakukkel suitsusingi ja hernekreemiga

Vastlapäev ja vastlakukkel on kaks täiesti lahutamatut kaaslast. Juba on märgata tänavapildis erinevaid reklaame ja pakkumisi, et milliseid vastlakukleid sellel aastal poest on võimalik osta. Valikust leiab nii moosi-, šokolaadi- ja martsipaniga vastlakukleid. Küll, aga me pole näinud soolaseid vastlakukleid, sest klassikaline vastlakukkel on teatavasti magus ja koosneb kuklist ja vahukoorest. Nii tekkiski meil mõte, et miks mitte teha soolaseid vastlakukleid.

Soolane vastlakukkel

Kui hakata tegema soolast vastlakuklit, siis tuleb silmas pidada, et väga tähtis on taigen, millest vastlakukkel valmistatakse. Taigna jaoks kasutasime Härmavilja Kodust pärmitainast. Meie keerasime taigna sisse ka suitsusinki, et anda ka kuklile teistmoodi maitset ja väljanägemist.

Nüüd siis vahukoore valmistamise juurde. Kõigepealt püreestasime herned koos piparmündiga ja alles siis lisasime vahukoore. Meie kasutasime Härmavilja Rohelisi herneid. Silmas tuleb pidada, et valmistatav kreem tuleks pigem vahukooresem ning kohevam. Kui ta jääb rohkem püree moodi, siis vastlakukkel ei näe hiljem nii hea välja kui ta peaks nägema.

Soolane vastlakukkel

Valminud herne ja vahukoore segu tõstsime tordipritsi. Seejärel lõikasime kuklil mütsi maha, lisasime tordipritsiga segu kuklile ja tõstsime mütsi jälle kuklile tagasi pähe.

Tulemus tuli väga huvitav ning maitsev. Ideaalselt sobivad soolased vastlakuklid nendele, kes eelistavad süüa pigem soolast toitu või mingil põhjusel klassikalised vastlakuklid ei meeldi. Selliselt valmistatud vastlakukkel on kohe kindlasti iga vastlapäeva vaieldamatu hitt.

Vaata ka meie magusa roosa täidisega vastlakukli retsepti!

Gallup

Kas oled suveilmadega rahul?